Éppúgy

Z. Szanyi Lelianna létezése bizonytalan és vitatott ugyan, de problémái igenis valósak. Lehet, hogy ő maga nincs, de a többi körülötte, nos. Van. Lelinek dagad a lába. Lelinek fáj a feje, nem vesz be porokat. Leli test. Leli – mondd ki gyorsan – lélek. Lelinek egy anyja van, és annak létezése éppúgy bizonytalan és vitatott ugyan, mint Lelié, de problémái igenis valósak, éppúgy mint a – mondd ki gyorsan – Leliéi. Nem lehet tudni, hogyan is dörgölőzik egymáshoz viszonyítva ez a két vitatott entitás pontosan, hogy borsó meg a héja, vagy mosdó és törülköző ők ketten inkább. De valahogy vannak, ez tény. Ez még a semmiből is könnyedén kiszámolható.
Ha Leli anyja fél, Leli is fél. Hogy ez tanult minta vagy ösztönös, urambocsá istenes, esetünkben tökmindegy. Ez is tökmindegy. Fél, tehát félnek. Ha Leli anyja nem fél, hanem nevet, Leli is nevet, még ha eközben kicsit fél is. Nevet (fél), tehát nevetnek (félnek).
Leli most nem tudja, hogyan folytassa. De ha nem folytatja, meg ha folytatja, akkor is: semmi ok a félelemre. Leli anyja nevet.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s